CEEPUS | 1st PBS VIRTUAL DESIGN SUMMER COURSE 2023

for students of Industrial Design, Interior Design and Visual Communication programs of studies

TENTATIVE* PROGRAM				
Day 1 (October 9 th)				
10.00-10.15	15 min.	Opening speech by the Rector of PBS Prof. dr hab. inż. Marek Adamski		
10.15-10.30	15 min.	Welcome speech by the Dean of the Faculty of Design PBS Prof. PBŚ Dr hab. Romuald Fajtanowski		
10.30-10.15	15 min.	Welcome speech by representative of participating students		
10.15-11.30	45 min.	Introduction: Design for difable and elderly people By keynote speaker Prof. PBŚ dr hab. Katarzyna Tretyn		
11.30-12.30	60 min.	Lecture 1: Understanding factors and type of disabilities		
11.50 12.50	00 111111.	By Dr. Teija Gumilar (PBS)		
12.30-13.00	30 min.	Break		
13.00-14.00	60 min.	Lecture 2: Product Design and disability assistance		
20.00 200		By Dr. Marta Gębska (PBS)		
14.00		End of Day 1 session		
Day 2 (October 10 th)				
10.00-11.00	60 min.	Lecture 3: Visual Communication Design and disability assistance By Dr. Szymon Saliński (PBS)		
11.00-12.00	60 min.	Lecture 4: Interior Design and disability assistance		
		By a lecturer from participating university		
12.00-12.30	30 min.	Break		
12.30-13.30	60 min.	Lecture 5: Barrier-Free Environment, Integrated living and Universal		
		Design - By a lecturer from participating university		
13.30-14.30	30 min.	Presentation: Disability assistance projects in Bydgoszcz		
		By a representative of Bydgoszcz city		
14.30		End of Day 2 session		
	Day 3 (October 11 th)			
10.00-10.30	30 min.	Workshop instruction (dividing participating students into groups, each group consists of 4, as a team working on one design project)		
10.30-12.00	90 min.	Design concept creation through consultation with lecturers		
12.00-12.30	30 min.	Break		
12.30-14.30	120 min.	Design concept creation - continuation		
14.30		End of Day 3 session		

Day 4 (October 12 th)				
10.00-12.00	120 min.	Concept development, consultation with lecturers		
12.00-12.30	30 min.	Break		
12.30-14.30	120 min.	Concept development - continuation		
14.30		End of Day 4 session		
Day 5 (October th th)				
10.00-12.00	120 min.	Presentation of design concept		
12.00-13.00	60 min.	Review and discussion		
13.00-13.30	30 min.	Break		
13.30-15.00	90 min.	Preparation of final projects		
15.00		End of Day 5 session		
Day 6 (October 14 th)				
	ı			
10.00-12.00	120 min.	Presentation of final design		
12.00-13.00	60 min.	Discussion		
13.00-13.30	30 min.	Break		
13.30-14.30	60 min.	Summary of the workshop		
14.30-15.00		Closing remarks by the organizer		
		Closing remarks by participants		
15.00		End of the event		

^{*}Note: The hours given in this program can still be modified by request of participants.

Organizer contacts:

Dr. Teija Gumilar: Teija.Gumilar@pbs.edu.pl +48 - 608 871 821 Mgr Agata Bukaluk: Agata.Bukaluk@pbs.edu.pl +48 - 523 408 731

Faculty of Design Bydgoszcz University of Science and Technology Al. Prof. Sylwestra Kaliskiego 7, 85-796 Bydgoszcz http://wsp.pbs.edu.pl